Odštevamo dneve do Gorskega teka na Golte 2018, ki bo 15. julija. Štart daljših tras je ob 10:00, za osnovnošolske kategorije pa ob 11:00.

Trasa je že po večini označena, tako da lahko v teh zadnjih dneh opravite ogled proge ali pa celo opravite kakšen trening.

V nedeljo bo prijavna služba odprta od 8:00 do 9:30. Postavljena bo pri baru na spodnji postaji nihlake Golte, v Žekovcu. Za točno lokacijo in navodila poglejte razpis, kjer je objavljen zemljevid, pod njim pa tudi gumb z navodili.

Na lokaciji pri spodnji postaji nihalke bo štart samo za člane in veterane. Članice, veteranke in mladinci imajo štart približno 3 km više, pri kamnolomu v Radegundi. Do tja (in naprej do hotela Golte) pridete po glavni cesti tako, da se vrnete cca. 1 km nazaj v smeri Mozirja in pri gostilni Vid zavijete levo proti kraju Šmihel. Od tam naprej je cesta za Golte označena. Ta pot do hotela na Golteh je dolga cca. 13 km in vam bo vzela približno 25 minut. Alternativna krajša, a makadamska gozdna cesta bo označena. Za usmeritev vprašajte pri prijavni službi.

Štartno mesto za članice, veteranke in mladince je na tej glavni cesti, tako da ga ne boste mogli zgrešiti. Nekaj kilometrov više bo (tudi na cesti) štart za mladinke.

Štart za osnovnošolske kategorije je na Golteh, pri Alpskem vrtu. Do tja pridete z avtomobilom. Mlajše deklice in dečki bodo imeli štart 200 metrov stran, pri Mozirski koči na Golteh.

Tekmovalci, ki bi se v dolino peljali z nihalko, lahko kupijo vozovnico po znižani ceni (3,5 €) na recepciji hotela Golte.

Paket za spremljevalce

V hotelu Golte so pripravili poseben paket za spremljevalce:

Kosilo + povratna nihalka za spremljevalce: 15 EUR/osebo

Nakup bo mogoč samo na blagajni v Žekovcu (spodnja postaja gondole) na dan prireditve.