Najdaljšo razdaljo gorskega teka na Golte je v manj kot eni uri premagal Timotelj Bečan. Celotno prireditev je še dodatno otežilo prav nič poletno vreme, vendar je na koncu vseh 88 tekmovalcev srečno prispelo do cilja.

Na različno dolgih progah se je skupno zbralo 88 gorskih tekačev, med njimi so bili tudi najmlajši gorski tekači, stari 9 let. Najstarejši tekač, ki se je podal na dobrih 10 kilometrov dolgo progo, šteje 66 let.

Iskrene čestitke vsem tekačem, ki so pritekli na Golte, šee posebej:

Najboljšim tekačem (10 km):

  1. Timotej Bečan (0:56:52)
  2. Miran Cvet (0:58:07)
  3. Aleš Žontar (1:01:08)
Najboljšim tekačicam (6,1 km):

  1. Mojca Koligar (0:43:12)
  2. Tina Kozjek (0:46:35)
  3. Tina Klinar (0:47:22)

 

Preverite rezultate Trail Golte 2018:

Trail Golte 2018

Letošnji Vzpon na Golte, ki je bil uvrščen tudi na uradni koledar tekem v gorskih tekih Atletske zveze Slovenije – Združenja za gorske teke.  Sprva je bilo v načrtu, da bo tekma štela za 2. pokalno tekmo v gorskih tekih za odrasle, 3. pokalno tekmo za otroške kategorije, državno prvenstvo v gorskih tekih in za kvalifikacijsko tekmo za Svetovno prvenstvo v gorskih tekih – navkreber.

Informacije o novih kvalifikacijah bo objavila Atletska zveza Slovenije

Zaradi slabih vremenskih razmer, ki so spremljale današnji tek, pa se je Atletska zveza odločila, da tekma velja kot pokalna, ne bo pa štela za državno prvenstvo in kvalifikacije za svetovno. Informacije o tem, kje in kdaj bodo potekale kvalifikacije, bo naknadno objavila Atletska zveza Slovenije.