Na prvi pomladni dan v letu 2017 odpiramo prijave na tretji tradicionalni Gorski tek na Golte. Letos bo tekma prvi vikend v juniju, torej na soboto, 3. junija.

Novosti v 2017

V letu 2017 je trasa vzpona na Golte zaradi približevanja standardom gorskih tekov spremenjena. Organizatorji imamo ambicije, da bi tek v prihodnosti štel tudi za pokal državnega prvenstva in zato postopno vzpostavljamo pogoje za takšno tekmo. Spremenjena trasa je dobila konkreten ovinek, ki progo podaljša približno za dva kilometra.

Prvi del – do Mozirske koče – ostane enak kot v preteklosti. Trasa bo potekala po označeni planinski poti od spodnje postaje nihalke v Žekovcu po poti proti Mozirski koči in naprej po utrjeni makadamski cesti proti hotelu Golte. Pri Alpskem vrtu bo po novem zavila desno po progi Beli zajec do Starih stanov, potem pa zavije levo po smučišču do cilja pri koči Trije ploti. Pot je precej strma, a pohodnike in tekače nagrajuje s čudovitim razgledom na Savinjsko dolino. Dolga je 7,1 km in ima 1150 metrov vzpona. Oglejte si razpis.

Krožni tek zaradi majhnega števila prijav v prvih dveh letih ukinjamo.

Prijavite se čim prej in izkoristite ugodnejšo ceno predprijav.

Všečkajte našo Facebook stran, da boste vedno na tekočem.